Visszahívást kérek

Takarékossági tippek - így ne dobd ki a pénzt az ablakon

Bizonytalan időkben minden fillért jobban megnézünk. Miért érdemes tehát most kicserélni az ajtókat és ablakokat? Olvasd el a cikkünket!

Bizonytalan időkben minden fillért jobban megnézünk. Miért érdemes tehát most kicserélni az ajtókat és ablakokat? Először is azért, mert a felújítás hosszú távon tehermentesíti a háztartás költségvetését. Az új, kiváló minőségű termékek hosszú ideig tartanak, és jelentősen csökkentik az áram- és fűtési költségeket - más szóval a befektetés megtérül. Ez még inkább igaz, ha megszívleli a felújításra vonatkozó takarékossági tippjeinket ... és a beszerelés után gondosan ápolja és karbantartja az alkatrészeket. A frissen felújított otthon öröme csak ráadás. Ezzel szemben semmi sem kerül többe, mint a régi ablakok és ajtók NEM cseréje.


Ráadásul az infláció (sajnos) itt van, és marad. Ez azt jelenti, hogy a pénze folyamatosan veszít az értékéből, mivel a megtakarítások kamatlába jelentősen alacsonyabb. A szükséges felújítás elhalasztása és a "jobb időkben" való reménykedés ezért hosszú és költséges.

Mikor érett meg az idő az ablakcserére?

De először is, honnan lehet tudni, hogy ajánlatos a bejárati ajtókat és az ablakokat kicserélni? A legegyértelműbb jel: már nem vagy csak nagy erőfeszítéssel lehet őket kinyitni vagy becsukni (gyakran a meggörbült keret miatt). Ez a probléma általában egy másik problémával, nevezetesen a kellemetlen huzattal jár együtt. Kondenzáció vagy jég képződhet az ablaküvegeken, még akkor is, ha az ablakok nagyon jól tömítettek. Ezek csak akkor jelentenek figyelmeztető jelzést, ha az időszakos szellőztetéssel nem szűnnek meg.

Több pénz, jobb fenntarthatóság, nagyobb biztonság

Már csak a háztartási költségvetésre való tekintettel is érdemes most szakemberekhez fordulni, és nekilátni a felújításnak. A Bajor Környezetvédelmi Állami Hivatal konkrét bontásban közölte a fűtésszámlára gyakorolt hatást. Az LfU számításai szerint egy 30 négyzetméteres ablakfelülettel rendelkező családi ház esetében a fűtőolajfogyasztás évente mintegy 750 literrel csökken, ha új, háromszoros hőszigetelésű ablakokat szerelnek be. A jelenlegi árakon ez több mint 1000 euró évente.

De ez még nem minden: a kevesebb fűtési energia a háztartás CO2-mérlegét is javítja, így hozzájárul az éghajlatvédelemhez. Ráadásul: A régi ajtók és ablakok gyakorlatilag meghívást jelentenek a betörők számára, ezért az újak nagyobb biztonságot is jelentenek otthona számára.


Megtakarítás felújításkor: 5 tipp

De visszatérve a pénzügyi szempontokhoz - annak érdekében, hogy új ablakai és ajtói a lehető leggyorsabban megtérüljenek, összegyűjtöttünk néhány fontos megtakarítási tippet az Ön számára.


  1. Jól tervezni:
    Akár számítógépen, akár papíron, egy jó öreg lista nem árt, ha felújítást tervez. Minden esetben tartalmaznia kell az épület és az egyes épületek korát és jelenlegi állapotát, valamint a költségvetést. Ez megkönnyíti a partnerek munkáját is, akik ennek alapján intézkedési tervet készíthetnek, és egyéni megoldásokat kínálhatnak.
  2. Jól tájékozódni:
    Genftől Eisenstadtig, Hamburgtól Klagenfurtig - a DACH-régió egész területén vonzó támogatások állnak rendelkezésre felújítási projektekhez. A háttérben természetesen az új ablakok és ajtók klímavédelmi hatása áll. A hivatalos honlapok áttekintést nyújtanak az ausztriai, németországi (KfW vagy BAFA) és svájci nemzeti finanszírozási lehetőségekről.
  3. Jó partnerek:
    Néha nem kell szakember ahhoz, hogy rájöjjön, hogy egy ablakot vagy bejárati ajtót ki kellene cserélni. Más károk azonban nem látszanak első pillantásra, és legkésőbb az egyes felújítási lépések összehangolásakor jól teszi, ha hozzáértő partnerekkel dolgozik együtt. Tippünk: Az Internorm értékesítési partnereinek minősített beépítői gondoskodnak arról, hogy az Ön projektje bonyolultan, időben, tisztán és szakszerűen valósuljon meg.
  4. Jól befektetni:
    A felújítás pusztán pénzkérdés? Az biztos! Azonban nem az új ablakok és bejárati ajtók azonnali költségeiről van szó, hanem egy olyan befektetésről, amelyet hosszú távon élvezhet, és amelynek hosszú távon is meg kell térülnie. Ez azt jelenti: a minőség kifizetődő! Az Internormnál például a termékek megbízhatóságát és hosszú élettartamát olyan garanciák támasztják alá, amelyek túlmutatnak a piacon megszokottakon. A garancia arra, hogy az ablakokat és ajtókat a szakemberek ismételten úgy javítják, hogy a teljes működőképesség megmarad, 30 évig érvényes.
  5. Jól választani:
    Miután kiválasztotta a megfelelő partnert, és biztos lehet benne, hogy új ablakai és ajtói megfelelnek a legmagasabb minőségi követelményeknek, elkezdhet dolgozni a részleteken. Milyen anyagból legyen? Milyen alakú és színű? Mi a helyzet az árnyékolással és a rovarvédelemmel, az ajtók biztonsági funkcióival vagy a műszaki extrákkal? Az Internorm ajtótervező, az Internorm honlapon található információk és szakértő tanácsadóink megkönnyítik a választást.

... majd: rendszeres ápolás és karbantartás

Fontos a rendszeres gondozás és karbantartás, hogy a lehető leghosszabb ideig élvezhesse új ablakait és ajtóit. A szakértők azt javasolják, hogy évente legalább egyszer ellenőrizzék az összes ablakot és ajtót a sérülések és kopások szempontjából - a tisztítási munkálatokat a szennyeződés mértékétől függően gyakrabban kell elvégezni. Fontos, hogy csak olyan szereket használjon, amelyeket erre a célra szántak és ennek megfelelően állítottak össze.

Az ablakszervizünktől karbantartást és javítást lehet rendelni. Ez magában foglalja többek között az ablak- és ajtószárnyak beállítását, a zárócsapok ellenőrzését, a mozgatható vasalatok karbantartását és az összes csavarkötés újbóli meghúzását. A szerviz munkatársai elvégzik a szükséges javításokat, és kérésre utólagosan is felszerelik az ablakokat és ajtókat a kért kiegészítókkel.


Az élettartam meghosszabbítása

Ez az erőfeszítés megéri, mert a karbantartás elmaradása legalább 30-ról körülbelül 20 évre rövidíti meg a termékek élettartamát. A különbség még világosabbá válik, ha az egyes alkatrészeket nézzük. A tömítőgumik, fogantyúk vagy zsanérok élettartama megfelelő gondozás és karbantartás nélkül öt-nyolc év; megfelelő kezelés mellett viszont ezeket a kopó alkatrészeket csak 15-20 év után kell kicserélni. Mottónk: karbantartás, ha lehet - javítás, ha szükséges - felújítás, ha megéri!


Forrás: Internorm