Írj nekünk

Milyen küszöbünk legyen?

Melyik nyílászárónk erkélyató és melyik ablak :) Mi a funkciója? Szükséges-e küszöb, s ha igen..milyen!

Milyen küszöbbel szeretnénk erkélyajtónkat!

Már a nyílászáró árajánlat készítés korai szakaszában fontosnak gondoljuk, hogy ne egy lista egy excel tábla alapján készítsük ügyfeleinknek a pontos testre szabott ajánlatot, hanem alaprajz és részletrajzok szerint.

Fontos, hogy lássuk a nyílászárók elhelyezkedését, funkcióját a kertkapcsolatokat, illetve, hogy egy-egy helyiségen hány nyílászáró, milyen sorolások vannak.

Ezt átgondolva készülhet az ajánlat!

Ma a házak nagy részén rengeteg a parapet nélküli szerkezet, a földig érő nyílászáró!

Ezek sokszor ablakként funkcionálnak, de számos esetben erkélyajtóként használjuk őket!

S itt jön a nagy kérdés! Milyen küszöbünk legyen?

A tokküszöböt úgy kell elképzelnünk, mintha kinyitnánk egy normál ablakot! Az ablakkeret az ablak alsó részén is végigfut! Ebből adódóan egy magasabb tokkialakítás van, kiváló hőszigeteléssel, vízzárással, 3 körbefutó gumitömítéssel!

Az alacsony küszöb esetében egy alumínium köszöbsínes kivitel készül melynek magassága kb. 2 cm. Átlépés szempontjából jóval komfortosabb megoldás, de nem minden esetben indokolt.

Emelő-toló erkélyatóink esetében nem is kérdés, hisz ezek a nyílászáróink mind alacsony kényelmi küszöbbel készülnek! Akár teljesen a padló szintjével egy magasságba is hozhatók.

De mi legyen egy normál erélyajtó esetében?

Javasoljuk, hogy ahol kertkapcsolat lesz, napjában több alkalommal megyünk ki, itt szolgáljuk fel a teraszon elfogyasztott ebédhez a finomabbnál finomabb falatokat…..ott mindenképp válasszunk alacsony küszöböt.

Viszont egy hálószobában, gardrobban, fürdőszobában ahol a földig érő nyílászárónk inkább csak egy fényforrásként szolgálnak és mint ablak használjuk őket, esetlég épp csak szellőztetünk rajt vagy akkor nyitjuk ki mikor megpucoljuk ott mindenképp maradjunk a tokküszöbnél. Azon ritka alkalmakkor mikor kilépünk rajt, lépjük át! Viszont egy tokküszöbnek mindig jobb a szélállósága és a csapóeső elleni védelme!

Mi pedig azt valljuk, már az értékesítés korai szakaszában beszélni kell a nyílászáróink funkciójáról, kialakításáról!

Ez is feladata egy profi „ablakos”-nak.

Építkezik? Nyílászáróra lesz szüksége? Keressen bennünket!