Írj nekünk

Milyen Internorm ablakot szeretnék?

Milyen ablakot szeretnék? Hol is kezdjem... Mi a fontos számomra?

Ez a kérdés minden felújító és építkező fejében megfogalmazódik. A különböző vélemények, tapasztalatok nagyon el tudják bizonytalanítani az embert. Fontos, hogy átgondoltan összerakjuk elképzeléseinket, mind megjelenésben, mind funkciókban, és párosítsuk ezeket egy kiváló műszaki tartalommal.

Mindannyian egy hosszútávú , megbízható megoldást keresünk legyen az az ablak akár műanyag, akár műanyag/alumínium, vagy fa/alumínium.

DESIGN


Első és legmeghatározóbb kiindulási pont talán az, hogy milyen stílusban épül a házunk?

Ide tartozik a tető kialakítása, a homlokzat megjelenése, az árnyékolók típusa, de a nyílászárók formai kialakítása is.

Modern, minimalista, letisztult? Vagy egy picit lágyabb, klasszikusabb, lekerekített? Falusias esetleg mediterrán? Az Internorm nyílászárói között, bármelyikhez találunk stílusban hozzá illőt:

  • üvegszárnyas kivitel: a modern megjelenés és a szimmetria kedvelőinek, 
  • studio design: síkban futó tok/szárny, 
  • home pure: örök kedvenc, szögletes, 
  • soft: örök klasszikus, lekerekített, 
  • ambiente: egy kis provance-i klasszikus.


SZÍNVILÁG

Az Internorm nyílászárók színvilága rendkívül bőséges! Lehetőségünk van választani dekorfóliák, számos nemes fa ( lucfenyő, vörösfenyő, tölgy, dió, kőris) és felületkezelés közül.


Ami a külső oldalt illeti, az alumínium borítások tárháza végtelen, matt RAL, fényes RAL, struktúrált, fahatású, és eloxált felületek közül áll módunkban választani.   ALAPANYAG

A következő lépésként válasszuk ki, hogy az alapanyagot tekintve mi is az, ami megfelel az elképzeléseinknek.

Itt nagy mértékben közrejátszik a komplett ház színvilága és anyaghasználata (látszó beton, dekorbeton, faburkolat, öntött padló, magasfényű bútorok, bontott tégla, terméskövek stb.). Amennyiben kívül színes nyílászárókban gondolkodunk, az Internorm alumínium borításos ablakai kínálnak tökéletes megoldást, mivel az alumínium tovább ellenáll az időjárás viszontagságainak, mint a fa vagy a műanyag.

A mai modern házak belső terével éppúgy harmonizál egy fehér minimál műanyag nyílászáró, mint egy modern megjelenésű fa. Ezt a döntésünket az adott helyiség funkciója (nappali, garázs, vizes helyiség?) ízlésünk és/vagy anyagi lehetőségeink szerint hozzuk meg, ugyanis a műszaki tartalomban már nincs számottevő különbség.

Az Internorm nyílászáróknál szabadon kombinálhatjuk a műanyag/alumínium és a fa/alumínium kivitelt, mert a külső alumínium borításnak köszönhetően egy egységes homlokzati kép kialakítására van lehetőség!

FUNKCIÓ

Már tervezési fázisban osszuk meg a tervezővel gondolatainkat arról, hogyan képzeljük "használni" a házat, és az ablakokat? Hol szeretnénk kimenni, hol biztosan nem? Az erkélyajtónak alacsony legyen a küszöbe? Vagy inkább egy emelőtoló ajtóval nyitnánk egybe a nappalit a terasszal? Hol oldható meg a fix nyílászárók külső takarítása? A főbejárati ajtón kívül szükségünk van mellékbejárati ajtóra is?    

A sok-sok megválaszolandó kérdés miatt érdemes már a tervezés során beszélni a nyílászárók típusáról, design kérdésekről, műszaki tartalomról egy profi „ablakos”-sal!

Építkezel? Nyílászáróra lesz szükséged? Keress bennünket bátran!