Írj nekünk

Mennyibe kerül egy Internorm nyílászáró?

Építkezésnél a ház fő alapjait, a gépészetet, a hőszigetelést, a fűtési rendszert és a nyílászárókat is érdemes évtizedekre biztosítani. Cikkünkből megtudhatod, milyen költségkerettel érdemes számolnod, ha prémium nyílászárót szeretnél.

Az építkezés életünk legnagyobb befektetése. Hosszú évek munkája és eredménye teszik lehetővé, hogy saját elképzeléseink alapján valósuljon meg álmaink otthona. Már a tervezésnél elképzeljük, hogy beköltözés után büszkén rakjuk ki a családi képeket és minden részlet tökéletesen a helyén van. Mindannyian ezt a részét várjuk a legjobban. Ehhez az álomhoz azonban az építtetés során kell megfontolt döntéseket hoznunk. 

A ház fő alapjait, a gépészetet, a hőszigetelést, a fűtési rendszert és a nyílászárókat is érdemes évtizedekre biztosítani. Gondoljunk csak bele, mennyi aggodalomtól és felesleges stressztől kíméljük meg magunkat, ha ezekben a részleteket az elérhető legjobb minőséget választjuk. Még a következő generáció is hálás lesz érte.

A prémium minőségnek azonban megvan az ára, cikkünkben bemutatjuk mennyibe kerülnek a felsőkategóriás Internorm nyílászárók és mit várhatsz el ezektől a termékektől.

Az ablakok és ajtók BMW-je

Ahogy az autóknál, telefonoknál vagy ruháknál, az ablakoknál is több minőségi kategória érhető el. Ezek a kategóriák természetesen nem csak árukban különböznek egymástól. Ahogy egy BMW-től is többet vár el az ember, úgy az Internorm nyílászáró is többet tud nyújtani, mint a legtöbb piacon található márka.

Internorm, a nagy múltú gyártó

Az osztrák gyártó már több, mint 90 éve készíti egyedülálló energiahatékonyságú és innovatív nyílászáróit. Mégiscsak biztosabb olyan gyártó termékeit választani, aki több évtizedes múlttal vállal garanciát, mint egy olyan gyártóét, aki ezt néhány éves tapasztalattal teszi.

Ha már említettük a garanciát, az Internorm egyedülállóan 30 év minőségbiztosítást kínál minden termékéhez, ezzel garantálja ügyfelei részére, hogy az ablakcsere miatt biztosan nem kell aggódniuk hosszú évtizedekig.

Az egyedüli műszaki megoldások mellett vásárlóink kivétel nélkül kiemelik az ablakok extravagáns megjelenését. Az ablakok és ajtók desingja teljesen az ügyfél igényeire szabhatóak.

A minőség, ami sokba kerül, de nem drága

Képzeljük csak el a következő helyzetet! A már bevezetőben felvázolt álomotthon utolsó családi fotója is felkerült a képkeretbe a többéves építkezési folyamat után. Végre boldogan vehetjük birtokba otthonunkat, viszont néhány év múltán az ablakok meghibásodnak. Még garanciaidőn belül is szörnyű újra szétrobbantani a házat és kicserélni az ablakokat.

Tudjuk, hogy az építkezés óriási költségekkel jár, azonban az utolsó könyvespolcnál és bútornál sokkal fontosabb a ház biztos alapja. Nem csak az életet könnyítheti meg a megfelelő szigetelés, szerkezet és nyílászáró beépítése, hanem befektetésnek is tökéletes. A minőségi alapanyagok hosszabb távon is magasabb piaci értéket képviselnek.

Az alapanyagok és a gyártó mellett van még egy fontos szempont, amit érdemes figyelembe venni. Ez a forgalmazó cég és az ott dolgozók szakmai hozzáértése.

Felsőkategóriás ablakot kizárólag olyan forgalmazótól vásároljon az ember, aki már több évtizede a piacon van, inspiráló referenciákkal rendelkezik és előre megismerhetőek a munkafolyamatai. Hiszen ekkora befektetésnél kiemelten fontos, hogy szakértők segítsenek bennünket a tökéletes ablak kiválasztásában.

Mennyi egy Internorm ablak és ajtó ára?

Bejegyzésünk fő célja, hogy a bemutatott minőséghez árat társítsunk, amellyel számolni lehet a költségvetés során. Az árak egyéni igények és személyre szabott megoldásoknak köszönhetően nagy skálán mozognak, cikkünkben nagyságrendeket gyűjtöttünk össze a különböző kategóriákhoz.

Bejárati ajtók terén alumínium és fa/alumínium anyagok közül lehet választani. Alu ajtó esetén nagyságrendileg 1,5 millió forinttal érdemes számolni. A fa/alu ajtó ára ennek másfélszerese is lehet.


Ablakok esetén még nagyobb a választék és eltérés a design, a stílus és a műszaki megoldások alapján.

Ha műanyag/alu emelő toló ajtóban gondolkodik az ember, a belső térben a műanyag felület otthonos megjelenést kínál, mialatt a külső oldalon továbbra is az elegáns alumínium felület látható. Nagyságrendben 2.000.000 Ft körül érdemes kalkulálni egy átlagos méretben (3500/2400 mm).


Amennyiben szükséges, az emelő-toló ajtó kiváltására jó megoldás az árban kedvezőbb nyíló+fix műanya/alu ablak kombináció, melyek ára nagyságrendileg 1.000.000 Ft (Méret: 3500/2400 mm).


A műanyag/alu szerkezeteknél is hosszabb élettartammal rendelkező, tökéletes hőszigetelésű fa/alu emelő-toló ajtó esetében már 3.000.000 Ft körül érdemes számolni (3500/2400 mm). Ezen nyílászárók alumíniumborítása semmilyen karbantartási munkát nem igényel és teljes mértékben személyre szabhatóak. Mi örök ablaknak hívjuk őket.


A fa/alu emelő-toló ajtónál is alkalmazható az előbb említett nyíló+fix szerkezeti kialakítás, melyek ára 1.350.000 Ft körül mozog. (Méret: 3500/2400 mm).


Segítünk tökéletes Internorm nyílászáró kiválasztásában

Tudjuk, hogy a prémium alapanyagok sokba kerülnek, viszont nem drágák. A több évtizedes aggodalom- és karbantartásmentes élet, az otthonunkhoz illő egyedi megjelenés és a még évtizedek múlva is értéktartó ház olyan befektetés, amiért később biztosan hálásak leszünk.

Ráadásul generálkivitelező megbízása esetén 2022. decemberéig még az ÁFA is 5% lesz. Így most igazán érdemes a prémium alapanyagok mellett dönteni.

Az örök ablakokért és ajtókért nem is kell messzire menned. Vedd fel velünk a kapcsolatot és segítünk megtalálni a te Internorm nyílászáród!