Hívj minket

Álomotthon Internorm nyílászárókkal

2019 év elején érkezett a megkeresés a Tóth Project építészirodához egy család álomotthonának megvalósításával kapcsolatban. Több műszaki egyeztetést követően megszületett a döntés, ebben az impozáns épületben INTERNORM nyílászárók lesznek.

A tervezés

2019 év elején érkezett a megkeresés a Tóth Project építészirodához egy család álomotthonának megvalósításával kapcsolatban. Hosszas beszélgetésekkel indul egy ilyen munka, hogy minél inkább megismerhessük a család életét, elképzelését leendő otthonukkal kapcsolatban.

Itt jön képbe egy már korábban általam említett gondolat….el kezdjük magunkat beleképzelni adott „történetbe”…mintha magunknak terveznénk……így lehet csak igazán tökéleteset alkotni. Megrendelő számára a TÖKÉLETESet!

A kémia megrendelő és tervező között az első pillanatban működött. Az építész csapat számára mindig nagy élmény egy festői környezetbe megtervezni egy épületet. Főleg olyan esetben amikor a megrendelő is szeretné kihasználni a környezet, a táj, a természet adta csodákat melyekkel a telek rendelkezik.


A 4 fős család leendő otthona ugyanis 3 szinten helyezkedik el, mindenkinek saját birodalommal, középpontban a közösségi terekkel és egy külön résszel a kikapcsolódáshoz. A tervezési szakasz, körülbelül 1 évet vett igénybe. Ez alatt elkészült a komplett tervdokumentáció és kikristályosodott a teljes belső elképzelés is.

Több műszaki egyeztetést követően megszületett a döntés, ebben az impozáns épületben INTERNORM nyílászárók lesznek. A jelenlegi nyílászáró piacon fellelhető minden extra megoldás be volt tervezve.

Az Internorm fa/alumínium HF310 és HS330 nyílászárói a belső terekben hozzák a természetességet, hozzájárulva a későbbi természetes hatású homlokzati burkolatokhoz is. A bejárati ajtónak az Internorm AT410 síkban futó alumínium ajtaja kölcsönöz egy letisztult, elegáns megjelenést! A nappalin és a felette lévő háló blokkon is végigfutó üvegfal üvegsorolásokkal került kivitelezésre a légies összhatásért, a pazar kilátásért.


A ház egyik ékessége a három szinten végigfutó átrium, mely biztosítja, hogy az épületben nincs olyan hely, ahonnan hiányozna a természetes fény. Ehhez nagy mértékben hozzájárulnak a mindenütt teljes magasságú nyílászárók.


Az árnyékolás biztosítása, és a fény szabályozása a Schlotterer retrolux lamellás zsalúziáival lett megálmodva. A nyílászárók beemelésénél a már említett extra helyszín extra kihívások elé állított minket!  A telek feletti utcából kellett megoldani a nyílászárók bejuttatását az épületen át!

A 4 belső üvegsarkos átrium igazi különlegességnek számít, mely minden téren rendkívüli precizitást igényelt! A felkészült beépítő csapat, egy toronydaru, egy autós daru és egy pókdaru összehangolt munkájának köszönhetően ez is megoldódott.

A nyílászárókon öröm kitekinteni! A ház tájolása lehetővé teszi, hogy mindenfele csodákat látunk. Elénk tárul a Hármashatár-hegy, Rózsadomb, pilisi hegyvidék …tisztább időben a Gödöllői dombság is felismerhető!Rövid sétával egy fáradt nap után lehetőségünk van megpihenni ott hol Mátyás király is megpihent az öreg bükk alatt!

Későbbiekben. folytatjuk az álomotthon történetét.